Barn- och utbildningsförvaltningen, Lärcenter

Säffles förskola växer!

Vill du som lärare vara med och skapa morgondagens barnskötarutbildning?

Säffle Lärcenter söker lärare till en kommande barnskötarutbildning inom yrkesvux. Utbildningen startar i januari 2019. Som vår lärare kommer du att tillsammans med vuxenutbildningens ledning och lokala branschföreträdare utveckla utbildningen. Du skall därefter planera, genomföra och följa upp barnskötarutbildningen som har problembaserat lärande (PBL) som utgångspunkt. Studerande kommer vara ute i praktik två dagar/vecka och ha teoretiska studier 3 dagar/vecka. Som lärare förväntas du kunna utgå ifrån de vardagsproblem studerande möter i yrkespraktiken, strukturera dessa, och sätta dem i teoretiska sammanhang, så att nationella kursplane- och lärandemål uppfylls. Du dokumenterar systematiskt studerandes såväl teoretiska som praktiska progression. Då studerande kan ha svenska som andraspråk bör du har erfarenhet av att arbeta med språkutvecklande arbetssätt. Du bör även ha insikt om och förståelse för att studerandes förutsättningar för lärande varierar. Av dessa anledningar kan du behöva anpassa undervisnings- och examinationationsformer utifrån dessa variationer, utan att sänka dina förväntningar på studerandes förmåga att lära och utvecklas. Vi är gemensamt måna om att Säffles förskolor får bästa möjliga barnskötare! Nära samarbete med förskolechefer och handledare inom Säffles förskoleverksamheter förutsätts.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig yrkeslärare inom barn- och fritid, alternativt utbildad förskollärare. Du har flerårig dokumenterad erfarenhet från förskolläraryrket inom förskoleverksamhet, samt från undervisning inom gymnasiet och/eller vuxenutbildning. Det är meriterande att tidigare ha undervisat studerande med svenska som andraspråk och/eller undervisat i barn- och fritidskurser.

Du är välgrundad i dig själv och din profession, och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du skapar kreativa lärandeformer samtidigt som du har hög grad av struktur. Du tar stort ansvar och besitter en god förmåga att bedriva utvecklingsarbete.

Villkor

Tillsvidareanställning, 100%. Provanställning kan tillämpas. Semestertjänst. Rekrytering kan ske kontinuerligt under ansökningstiden.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Säffle
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/117
Kontakt
  • Owe Johansson, rektor, 0533-681080
  • Ingela Portfelt, bitr. rektor, 0533-68103
Facklig företrädare
  • Ingela Lennartsson, LR, 0533-681079
  • Krister Alisson, Lärarförbundet, 0533-681068
Publicerat 2018-06-04
Sista ansökningsdag 2018-07-05

Tilbake til ledige stillinger